25.3.07

Gestors de contrasenyes

No acabo de trobar el gestor de contrasenyes ideal, el que cerco és un programa multiplataforma i que s'actualitzi. Actualment uso Password Safe que és l'evolució lliure del programa que va crear Bruce Schneier, però tot i que hi ha diverses solucions compatibles a Linux les últimes versions d'aquest programa utilitzen un format de fitxer versió 3 que no està suportat a Linux. Anteriorment he utilitzat el Password Gorilla que té una versió per a Linux utilitzant TCL/TK (una mica lleig) i ara sembla que suporta el format versió 3 de Password Safe.

A Gnome existeixen una parell de solucions interessants per una banda el GPass i per l'altra Revelation, aquest últim està força elaborat i importa i exporta a diversos formats.

Com a solució multiplataforma potser KeePass Password Safe és la millor opció, és un programa modern que importa i exporta diversos formats i que té versions per a Linux, però també per Pocket PC i un conversor per al KeyRing de Palm OS. Per importar de Password Safe tingueu en compte aquesta explicació, jo m'he trobat amb el mateix problema, heu d'exportar com a "Plain Text" i importar com a "Password Safe v2 TXT File", després valdrà la pena fer un esborrat segur del fitxer de text!

Conclusions: si comenceu des de zero i només utilitzeu Linux tant Revelation com GPass són bones opcions, mireu-los i escolliu, també per a Linux KeePass sembla una bona opció i com que és multiplataforma de moment és la millor opció si es treballa amb Windows i Linux. Si només utilitzeu Windows Password Safe és potser la millor opció.