17.7.08

Avaluant l'Openoffice.org 3 i les seves possibilitats

Provant la versió beta del nou Openoffice.org 3 i les seves possibilitats veig que ha estat un encert obrir-lo a la creació d'extensions per part de la comunitat. Quan encara estem en fase beta són moltes les extensions interessants de la suite ofimàtica que tal i com ha passat amb el Firefox es poden convertir en imprescindibles per a molts usuaris.

Diccionaris i correctors, importació i edició de fitxers PDF, importació i exportació a diversos formats, jocs de plantilles, connectors per comunicar-se amb webs 2.0 (publicació de blocs, suites ofimàtiques on-line etc.), accés a galeries d'icones en línia, etc.

També em dóna la sensació que la competició per aconseguir quota de mercat ha canviat molt i ha descol·locat els competidors. MS Office ha canviat totalment d'interfície i ara té un format XML obert que ja és ISO, a més a més tindrà suport pels documents d'Openoffice.org (ja existeixen importadors/exportadors). D'altra banda tenim les suites ofimàtiques on-line que cada vegada són més usades i que ofereixen més i millors caraterístiques. Davant d'aquest panorama la versió 3 d'Openoffice.org incorpora suport pels documents de MS Office, però cal que millori molt el programa de bases de dades (molt lluny de MS Access), treballi en l'integració de Thunderbird i Lightning a la suite i en la integració de complements imprescidibles com són els diccionaris, les plantilles o la importació de documents PDF.