5.5.10

Com editar i crear fitxers PDF?

Amb programari lliure hi ha diverses solucions, però la millor és utilitzar l'Openoffice.org per crear fitxer PDF, per què?
  • Perquè tenim un botó que ens genera automàticament una versió en fitxer PDF del document que tenim obert.
  • Perquè si anem a Fitxer -> Exporta com a PDF tenim un munt d'opcions com per exemple: controlar la resolució de les imatges i la mida del document, posar contrasenyes i limitar certs usos, etc.
  • Perquè podem crear un document PDF híbrid que té a dins el document original en format Openoffice.org. Així quan obrim el PDF amb l'Openoffice.org se'ns obrirà sense cap problema el document original a partir del qual es va crear el PDF. Això es fa anant a Fitxer -> Exporta com a PDF i marcant l'opció Crea un fitxer híbrid.
I si tenim un PDF no híbrid i el volem editar encara el podem editar com si fos un gràfic amb el Draw de l'Openoffice.org o si no amb un editor d'imatges com el GIMP.

Finalment, també és útil saber que podem crear documents PDF imprimint el document en una impressora especial que crea fitxers PDF, això a Linux ja ens ve per defecte i a Windows podem fer servir el PDFCreator.

Tots aquest programes els podeu descarregar del web de Softcatalà.