6.6.06

Kexi Project - "Microsoft Access for Linux"

Kexi és una aplicació per gestionar bases de dades relacionals per a KDE o com diuen ells un "Microsoft Access per a Linux". Després d'haver-lo provat per segon cop al veure una ressenya, he quedat força satisfet. Kexi utilitza per defecte bases de dades SQLite, que tenen un extraordinari rendiment de lectura (millor utilitzeu versió 3), però també pot utilitzar bases de dades MySQL i llavors crea diverses taules on es guarden els objectes que crees (consultes, formularis etc...).

Després d'haver provat el Base d'Openoffice.org 2.0.2 haig de dir que no hi ha punt de comparació l'Openoffice.org se'm pejava molt i molt, fa bona pinta, però no és gens estable. En canvi, de moment, Kexi va força bé i em sembla realment un bon substitut de MS Access.
Actualització: el problema de Kexi és que les consultes SQL sembla que han de ser molt simples, no he aconseguit utilitzar funcions!

Migrant bases de dades MySQL a Kexi amb MySQL he tingut problemes amb el tipus d'algunes columnes i amb els jocs de caràcters. En concret els tipus numeric i decimal els he hagut de canviar per double. Pel que fa als jocs de caràcters he fet una importació de l'estructura i després he fet els inserts directament a Kexi-MySQL.