14.6.06

Migrant de Linux a Windows

Si fa unes setmanes us deia que havia migrat de Windows a Linux, ara he fet el procés contrari, migrar o tornar a Windows. El motiu és la necessitat d'usar diversos programes per a Windows, mentre no pugui utilitzar un segon ordinador, una màquina virtual o un emulador hauré de quedar-me a Windows.

El procés de tornar a Windows ha estat senzill: els perfils del Thunderbird (amb Enigmail i GNUPG), Firefox i Sunbird han estat molt fàcils de migrar.

Les conclusions o reflexions de tot el procés són:
  • L'ús de programari lliure multiplataforma per a Windows facilita enormement la migració i l'adaptació als programes d'escriptori que incorpora Linux (Firefox, Thunderbird, Openoffice, Gimp, VLC, DIA, Scribus, Inkscape, etc.).
  • Ubuntu i Gnome ofereixen solucions d'alta qualitat tot i que sempre hi ha el cost d'aprenentatge o adaptació. La gravació de CDs/DVDs és molt senzilla per exemple. El Nautilus i els seu sistema de llocs i bookmarks és molt útil (en especial poder navegar amb Samba, SFTP, diversos sistemes de fitxers etc.).
  • La velocitat de funcionament i l'estabilitat és superior en Ubuntu 6.06 que a Windows XP, almenys en el hardware on ho he provat.
  • Hi ha protocols, formats i programari propietari del qual els usuaris de Linux en queden exclosos.