23.1.08

Oracle Data Pump export/import: expdp i impdp

Oracle Data Pump és una tecnologia per moure dades i metadades de bases de dades oracle a molta velocitat i que inclou noves funcionalitats. Les noves eines expdp i impdp fan exports i imports utilitzant aquesta nova tecnologia a partir de la versió 10.1.

Els fitxers exportats amb les noves eines impdp i expdp no són compatibles amb els antics imp i exp i els fitxers exportats amb les eines antigues tampoc són importables amb les noves.

Per a passar a utilitzar les noves eines d'exportació caldrà fer alguns canvis en els paràmetres, són útils les taules que comparen aquests paràmetres:

Una de les dificultats que m'he trobat (i no només jo) és que el paràmetre directori s'ha de definir prèviament a la base de dades de la següent manera:

    C:\ sqlplus / as sysdba
    SQL> CREATE DIRECTORY DATA_PUMP_DIR AS ‘C:\EXPORT_DIR’;
    SQL> COMMIT;

També podem posar CREATE OR REPLACE si volem canviar el path d'un servidor a un altre. Llavors ja podem fer l'export de la següent manera:

    C:\ expdp scott/tiger directory=DATA_PUMP_DIR dumpfile=mydump%U.dmp ...

Si el fitxer de dump ja existeix ens donarà un error, per tant cal esobrrar-lo o afegir un paràmetre %U que afegeix un autonumèric al nom del fitxer.