8.5.08

Com incrustar vídeos a Drupal

A Drupal, a grans trets, hi ha 3 alternatives per incrustar vídeos o per a que ens entenguem per intentar fer el que fa YouTube: Flash Video, Flash node i Video.

Flash Video

El funcionament es basa en que puges vídeos i amb el Cron es programa la conversió utilitzant ffmpeg. D'altra banda cal intal·lar un reproductor de vídeos flash, el FLV Player (gratuït per a usos no comercials). Aquest tutorial que explica els passos a realitzar i els principals problemes. El problema més típic és que només es poden pujar vídeos en nodes d'un tipus nou creat després de la instal·lació del mòdul. Esperem que es solucioni. Una altra problema és que l'ffmpeg no porti compilats els códecs necessaris en la nostra distribució.

Flash node

Aquest mòdul afegeix un nou tipus de node on es pugen els vídeos en format flash o mp3. Jo m'he trobar amb un error que et fa tocar una mica el codi. Si volem afegir un reproductor haurem d'utilitzar-lo juntament amb el mòdul SWF Tools.


Vídeo

Aquest mòdul permet pujar diversos tipus de vídeo i mostra 3 pestanyes, una pel text, una per veure el vídeo "incrustat" i l'última per descarregar-lo. Vegeu la demo.