14.5.08

Thunderbird 3, lightning i Openoffice.org

Veig que el desenvolupament de la versió 3 de Thunderbird va molt lent. Veient el roadmap i l'estat actual sembla que no hi haurà cap versió estable fins almenys l'any 2009.

Em preocupa aquesta poca activitat d'un projecte que considero crucial pel programari lliure i que ara ha quedat desvinculat de la Fundació Mozilla. Penseu que és l'únic navegador multiplataforma (ajuda a fer el canvi a Linux)! Dóna la sensació que Thunderbird, Lightning i Openoffice.org va per lliure quan realment tenen molt a fer i a guanyar en comú.

Entenc que l'OpenOffice.org 3.0 portarà la versió 2 del Thunderbird amb l'extensió lightning, però no em queda clar si estarà en la instal·lació per defecte o s'haurà de descarregar a part. Seria interessant mantenir les característiques d'actualització del Thunderbird, oferir la possibilitat d'instal·lar-lo amb l'instal·lador normal o detectar la seva presència en un ordinador i afegir algun tema que li doni una aparença integrada. També s'hauria de poder configurar des de l'Openoffice quin és el teu programa de correu i facilitar temes com l'enviament de documents.