21.10.08

Important i editant PDFs amb l'Openoffice.org 3.0

Pensava que el nou Openoffice.org permetia importar i editar PDFs d'entrada, però sembla que cal instal·lar l'extensió corresponent: Sun PDF Import Extension. Pot ser que algunes distribucions ja portin aquesta i d'altres extensions (com per exemple diccionaris) ja incorporades.

Un cop tenim la funcionalitat carregada només cal anar a obrir i escollir el PDF que volem obrir. He provat uns quants PDFs i no m'ha donat problemes. Però atenció, els obre sempre com a Dibuix!

Llavors per importar un PDF podem combinar el copiar i enganxar text del nostre lector de PDFs (Adobe Acrobat per exemple) a l'Openoffice.org Writer i extreure les imatges imporant el PDF... També hi ha altres programes lliures que obren PDFs que caldrà tenir en compte per si l'Openoffice.org no ens ho fa com volem.

Això no és tot! Si ens hem quedat una mica decepcionats perquè no podem importar directament al Writer i a una altra opció que ens pot interessar. A l'instal·lar aquesta extensió quan exportem a PDF (Fitxer -> Exporta com a PDF) tenim l'opció de crear un fitxer "Hibrid". Aquesta opció crea un fitxer PDF amb el fitxer Openoffice.org incrustat de manera que podem importar-lo de nou i obrir-lo amb el Writer, el Draw o l'Impress.

Referències: