22.1.10

Programes lliures imprescindibles en servidors Windows

Tot i que Windows i servidors són conceptes bastant oposats, o més ben dit, jo no triaria mai un sistema Windows per un servidor si ho pogués evitar, a vegades ens toca treballar amb aquesta tecnologia. Quant ho faig m'he donat compte que sempre instal·lo uns quants programes:
  • Firefox: ni que només sigui per descarregar programari, és molt millor això que un Internet Explorer on és impossible descarregar res de Sourceforge, ja que has d'anar autoritzant tots els mirrors, però un cop ho has fet no t'ho descarrega...
  • 7-zip: fins al Windows 2003 no va aparèixer el suport als fitxers .zip, però el descompressor de Windows era molt i molt lent i no tenia suport per altres tipus de fitxers comprimits. Amb el Windows 2008 sembla que ha millorat bastant la velocitat de descompressió, però com que crec que els formats suportats no són molt limitats ho continuo instal·lant.
  • Geany: continuo instal·lant un editor de text amb cara i ulls i amb reconeixement de sintaxi, suport de diversos jocs de caràcters, amb pestanyes, etc. Un editor de text molt lleuger però molt complet i a més a més multiplataforma.